Tijdens Open Kerken Dag (Tweede Pinksterdag) naar de expositie

Al iets te doen op, Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei? Die dag is de Kerk aan het Lint van 13 tot 17 uur speciaal open vanwege de Open Kerken Dag. De bijzondere kunstexpositie ‘LICHT voor mensen op de vlucht’ is dan ook nog te bezichtigen. De tentoonstelling omvat ongeveer 30 werken van christelijke kunstenaars. Tweede Pinksterdag is een ideaal moment om samen met anderen onze kerk van binnen te bekijken. En er is meer.

Op Tweede Pinksterdag doen veel kerken mee aan de jaarlijkse landelijke Open Kerken Dag. In de Kerk aan het Lint zijn er rondleidingen langs de expositie en de bijzondere architectuur van het gebouw. Jong en oud is van harte uitgenodigd om eens te zien hoe dit gebouw er van binnen uitziet en hoe het er aan toegaat. Je kan een kaarsje branden in de kapel, er is een springkussen en als je wil kan je een gesprek aanknopen met één van de kerkleden onder het genot van koffie of thee.

De tentoonstelling ‘LICHT voor mensen op de vlucht’ reist al meer dan een jaar van kerk naar kerk door heel Nederland. Dit initiatief van kunstenaarscollectief ArsProDeo is gekoppeld aan het werk van de noodhulporganisatie ZOA. Op deze manier vragen kunstenaars en kerken aandacht voor mensen over de hele wereld die alles achter moeten laten. ZOA biedt met concrete hulpverlening licht op plekken waar duisternis heerst.

Tot eind juni is de tentoonstelling is ook elke zondagochtend rond de kerkdiensten te bezichtigen. Toegang is ook op aanvraag mogelijk via kj@fambaas.nl

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u in het nieuwsbericht Expositie ‘LICHT voor mensen op de vlucht’.

Het is overigens mogelijk om op 29 mei in Leidsche Rijn een ‘kerkenrondje’ te doen: naast de Kerk aan het Lint zijn ook de Marekerk (De Meern), de Torenpleinkerk en de H. Willibrordkerk (Vleuten) open.

Meer informatie vindt u op www.openkerkendag.nl.