RijnWaarde neemt afscheid van dominee Mark Rietkerk

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari nam dominee Mark Rietkerk afscheid van RijnWaarde, en andersom. Het afscheid op zaterdag was informeel en op zondag formeel. Mark Rietkerk wordt dominee in de NKG van Bunschoten-Spakenburg.

Op zaterdag 20 januari was er een gezellige en soms hilarische avond met een serieuze noot. Er werd afgesloten met een borrel.

Zondag 21 januari was de afscheidsdienst, waarin ook de kids afscheid namen. Alle kinderen mochten verkleed als prinsen, prinsessen of ridders naar de kerk komen. Bij aankomst in de kerk (via een koninklijke rode loper) kregen ze een klein gouden kroontje op en tijdens de dienst werd het toepasselijke kinderlied ‘Neem je kroon en zet ‘m op’ gezongen. Alle mensen kregen van Mark en zijn vrouw Annemarie bij binnenkomst een handdruk, als officieel afscheidsmoment.

Het thema van de dienst was ‘Er is vandaag goed nieuws!’ en de lezing was uit 2 Koningen 7: 3-9. We zongen en bidden in de dienst Mark en zijn vrouw Annemarie ook een zegen toe.

De kinderen van groep 3 en 4 namen afscheid van Annemarie met een persoonlijke knutsel en cadeaus. En de littles (groep 1 en 2) hadden gewerkt aan een knutsel voor Mark: een boom met een blaadje van elk kind. De kerk (en de littles-groep) is eigenlijk als een grote boom: die staat sterk. Hij blijft leven en groeit, dankzij het water dat langs de boom stroomt. Het water is God, onze wortels kunnen daar goed bij. Dominee Mark heeft een tijd voor de RijnWaarde-boom gezorgd. Nu gaat hij voor een andere boom zorgen. RijnWaarde krijgt straks een ander iemand die onze boom gaat verzorgen. En tot die tijd blijft de boom gewoon stevig staan. Want het water van God zorgt ervoor dat onze boom blijft leven.