RijnWaarde naar film The Chosen: ‘Genoeg stof voor een goed gesprek’

RijnWaarde ging onlangs met 250 mensen tegelijk naar de première van de nieuwe film Chosen. Voor de film waren niet alleen gemeenteleden uitgenodigd, maar ook vrienden van de Voedselbank, Leidsche Maan, Moviera en nog veel meer. Ook vanuit Huis van Vrede, de multi-culturele kerk in Kanaleneiland waar we mee verbonden zijn, kwamen 50 mensen naar de film. 

The Chosen is een hele mooie Netflix-achtige serie die het leven van Jezus in beeld brengt. Inmiddels is seizoen 4 uitgekomen. Op 7 mei heeft hij in Pathé gedraaid en alle afleveringen zijn nu ook terug te zien op NPO Start en in de The Chosen-app.

Even in een andere wereld

Veel mensen die anders niet naar de bioscoop gaan, of die anders de boodschap van het evangelie niet zouden krijgen, hadden een mooie middag. We waren met elkaar verbonden door het verhaal dat nu al vier seizoenen lang in de hele wereld wordt bekeken. Enkele reacties: “Dankzij jullie ga ik nu naar de film!” en “Ik was even in een andere wereld”. En een 14-jarige : “Ze hadden alle details uit die tijd goed in beeld gebracht, zeg!” en “Ik nam mensen mee die anders-gelovig zijn en die het ook heel mooi vonden. We hadden daarna genoeg gesprekstof om eens goed te praten over het leven van Jezus.”

Meer leren over Jezus

Ook niet zo’n boekenlezer en toch benieuwd naar het verhaal van Jezus? Kijk dan ook de film/serie, want na 2 afleveringen zit je er helemaal in en wil je weten hoe het afloopt met Petrus, die zwaar in de schulden zit door de hoge Romeinse belastingen. Langzaam maar zeker leer je Jezus en zijn vrienden een beetje kennen en ontdek je ook veel over de tijd en cultuur waarin ze leefden.

Ook deze serie met anderen kijken?

Vind je het leuk om de serie samen met anderen te kijken? Laat het weten via info@rijnwaarde.nl. Bij voldoende belangstelling kunnen we in de kerk tijdens de zomerperiode filmavonden organiseren.