Pasen in RijnWaarde in 2024

De periode van 25 – 31 maart is een bijzondere week in de Kerk aan het Lint. Die begint op zaterdag 23 maart al met the Passion en Palmzondag (24 maart) met een kerkdienst. Van maandag tot en met vrijdag zijn er daarna ingetogen vespers, want dit is de zogenoemde Goede of Stille Week. Dit zijn korte diensten (‘vespers’). Zondag 31 maart gaat de deur uiteraard weer open en is het feest: Pasen. Dan vieren we het: ‘de HEER is waarlijk opgestaan!’ Komt u ook?  

The Passion Leidsche Rijn

Dit jaar vindt the Passion in Leidsche Rijn Centrum plaats op zaterdag 23 maart. Vanaf 11.00 uur staat een groot verlicht, wit kruis op het Brusselplein. Iedereen is welkom om het kruis tot 19.30 uur te bezoeken. Om 19.45 uur start de processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Op het Berlijnplein is een podiumprogramma met muziek, vertelling en beeld, dat begint om 20.30 uur. We organiseren the Passion om mensen uit Leidsche Rijn op een eigentijdse wijze het paasverhaal te laten beleven en elkaar te ontmoeten. Het initiatief voor the Passion in Leidsche Rijn komt vanuit 7 samenwerkende kerken in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De band Invited, die bestaat uit mensen uit Leidsche Rijn, speelt deze avond.

Lees meer: Kerken organiseren tweede editie the Passion Leidsche Rijn

Palmzondag en Stille Week

Zondag 24 maart is het Palmpasen. Na deze zondag volgt de Stille Week: de week voor Pasen waarin we de lijdensweg en kruisiging van Jezus Christus herdenken. Op maandag 25 maart t/m vrijdag 29 maart zijn er daarom korte samenkomsten: vespers. In deze vesperdiensten nemen we je mee naar de laatste ontmoetingen van Jezus. Op Goede Vrijdag vieren we ook het Heilig Avondmaal. De vespers met zang en korte overdenking beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een half uur.

Hoop en vreugde op Pasen

Zondag 31 maart is het Eerste Paasdag en vieren we in de kerk de opstanding: de Heer is waarlijk opgestaan! Een dienst met veel muziek, met klassieke én nieuwe liederen en een overdenking over de hoop en vreugde van de opstanding. Deze dienst van RijnWaarde begint om 9.00 uur. Er is oppas voor de allerkleinsten en kinderen vanaf 3 jaar kunnen na het kidslied naar de Kidstijd. Aan het eind van de dienst is er een feestelijke optocht van de kinderen waarbij ook gastkinderen zeer welkom zijn!

Een bericht sturen

Heb je vragen over de samenkomsten, wil je graag meer weten over Pasen of wil je met ons in contact komen? We horen graag van je! E-mail naar info@rijnwaarde.nl.