Kerken organiseren tweede editie the Passion Leidsche Rijn

Dit jaar vindt the Passion in Leidsche Rijn Centrum plaats op zaterdag 23 maart. Vorig jaar werd het event, een lokale variant van de landelijke Passion op Witte Donderdag, voor het eerst georganiseerd. We organiseren the Passion om mensen uit Leidsche Rijn op een eigentijdse wijze het paasverhaal te laten beleven en elkaar te ontmoeten.

The Passion is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het is voor veel Nederlanders de ultieme voorbereiding op Pasen, vertelt Gienke Boersma van de organisatie. “Het verhaal van Pasen is een eeuwenoud verhaal van lijden, verraad en verlies. Herkenbare emoties voor eigenlijk iedereen. Het verhaal is nog altijd actueel en biedt hoop: vriendschap, vergeving en trouw. We merkten vorig jaar dat dit verhaal mensen nog altijd veel te zeggen heeft; mensen waren zichtbaar geraakt.”

Foto: Fotorijk

Processie van Brusselplein naar Berlijnplein, en een concert

Op zaterdag 23 maart 2024 staat vanaf 11.00 uur een groot verlicht, wit kruis op het Brusselplein. Iedereen is welkom om het kruis tot 19.30 uur te bezoeken. Het biedt gelegenheid voor bezinning en ontmoeting en je kunt een kaartje schrijven voor iemand die steun kan gebruiken. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. Om 19.45 uur start de processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Op het Berlijnplein is een podiumprogramma met muziek, vertelling en beeld, dat begint om 20.30 uur. Dit is gratis toegankelijk.

Foto: Fotorijk

Evenement is een samenwerking van veel organisaties

Het initiatief voor the Passion in Leidsche Rijn komt vanuit 7 samenwerkende kerken in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De meeste betrokken mensen organiseren ook met kerst de Lichtjesroute, die in Leidsche Rijn elk jaar door duizenden mensen wordt gelopen. De band Invited, die bestaat uit mensen uit Leidsche Rijn, speelt deze avond. Ook het Leger des Heils helpt bij de organisatie van the Passion. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

E-mail voor vragen naar passion@rijnwaarde.nl

Alle informatie is te vinden op www.vinexplore.nl