Expositie ‘LICHT voor mensen op de vlucht’

De Kerk aan het Lint, onze kerk, is de hele maand mei (edit 28-5 én de maand juni) het decor van een bijzondere tentoonstelling van het christelijk kunstenaarscollectief ArsProDeo (kunst voor God). De expositie bestaat uit ongeveer 25 werken die rond het  thema ‘mensen op de vlucht’ zijn gecreëerd. De expositie is gekoppeld aan het werk van de noodhulporganisatie ZOA. Op deze manier vragen wij als Kerk aan het Lint aandacht voor mensen over de hele wereld die alles achter moeten laten. ZOA biedt met concrete hulpverlening licht op plekken waar duisternis heerst. Bekijk de tentoonstelling en laat je raken door de verbeelding van het LICHT dat alles vernieuwt.

U kunt de expositie bezoeken

De expositie is op de begane grond, voor het grootste gedeelte in de kerkzaal. Enkele wat meer kwetsbare werken (in 3D) staan in de gebedsruimte. De werken zijn te bekijken als de kerk open is: zoals tijdens kerkdiensten en vergaderingen. Ook daarbuiten kunt u met meer rust en aandacht naar de expositie komen, bijvoorbeeld met een huiskring, jeugdgroep of met (al dan niet kerkelijke) vrienden, buren, collega’s of familie. Neem dan contact op met Klaas-Jan Baas (contactgegevens onderaan dit bericht), zodat de kerk wordt geopend. Bij hem is ook een Kijkwijzer te krijgen, met verdiepende en discussievragen bij de werken. Een aanrader!

Meer informatie

Lees meer over de meeste werken in een speciale folder. Ook kan je meer lezen over deze bijzondere reizende expositie op www.zoa.nl/arsprodeo.

De werken zijn ook te koop. Informeer bij Klaas-Jan Baas naar de prijzen als je belangstelling hebt voor een bepaald kunstwerk. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar ZOA.

Contact met Klaas-Jan Baas kan via kj@fambaas.nl of 06-53718751.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *