Expositie: Harteklop, Psalmen aan het Lint

Tot 1 december 2024 is in de Kerk aan het Lint een expositie van Jedi Noordegraaf te zien over psalmen. In de komende maanden hebben we dus psalmen ‘aan het Lint’!

Levensliederen zijn het, de 150 psalmen die in de Bijbel zijn opgenomen. In de poëtische liederen komen alle menselijke emoties langs: liefde, hoop, angst, wanhoop, verlangen, vreugde en verdrukking… Psalmen laten de harteklop zien van een Schepper die zich aan mensen verbindt, en van psalmdichters die op zoek zijn naar de cadans van het leven. Kunstenaar Jedi Noordegraaf verbeeldt psalmen in gelaagde, kleurrijke werken. In de Kerk aan het Lint zijn kunstwerken van 25 psalmen te zien en zijn ook een aantal eigentijds iconen opgenomen.

Bezoekmomenten

De expositie is gratis te bezoeken. Dat kan tijdens activiteiten in de Kerk aan het Lint (zoals kerkdiensten) én tijdens speciale openingstijden waar bezoekers worden verwelkomd en wegwijs gemaakt worden langs de expositie. Eens in de maand gaat de kerk speciaal open op vrijdag van 10.00-12.00 uur en eens per maand op zaterdag van 13.00-15.00 uur.

Bekijk het actuele schema met openingstijden op kerkaanhetlint.nl